Grafiek in de wandelgangen - 2015
  • Registreren

Maak eens een ronde door Stadsschouwburg Nijmegen! Daar is in februari en maart een mooie expositie van hoge kwaliteit grafiek te zien. Op de begane grond kunt u portretten van artiesten, mythologische figuren, maar ook zwervers vinden. Op de eerste verdieping kunt u een kijkje nemen in dorpen, woningen en werkplaatsen en op de tweede verdieping ziet u karakteristieke bomen en drijvend hout in Finland. De hout- en linosneden, etsen, zeefdrukken en litho’s zijn geselecteerd uit de verzameling van Druktoets Grafiek. Bekende kunstenaars uit Gelderland zijn ruim vertegenwoordigd. De kunstwerken tonen in vogelvlucht 100 jaar geschiedenis van de grafiek.

Waar: Stadsschouwburg Nijmegen. Wanneer: 1 februari – 29 maart 2015 Hoe laat: ma – vr 09.30 uur tot 16.45 uur

 

Catalogus:

 

Impressie:

 

Compositiewedstrijd:

De leukste inzendingen van de compositiewedstrijd Grafiek in de Wandelgangen. Alle inzenders worden hartelijk bedankt voor hun mooie creaties.

Prijswinnaar is: Judith Steenge: van harte gefeliciteerd!
Je ziet in het kleurrijke bouwwerk van Judith een motief van twee blokjes die een blokje dragen: deze combinatie van drie blokjes wordt steeds herhaald. De verrassing zit hier in het ontbreken van twee blokjes in de basis, die er bovenop weer zijn bijgeplaatst. De kleuren zijn evenwichtig uitgekozen. De winnares krijgt binnenkort een foto van haar creatie in een mooi lijstje thuisgestuurd.